V neděli 3.6.2018 v Příbrami proběhl 2.ročník Food festivalu, který zde pořádala agentura VDN Promo a já se rozhodla napsat krátké povídání z pohledu návštěvníka 🙂

Na akci jsme šli plni očekávání, zda pocítíme reklamované změny oproti prvnímu ročníku. A závěr? Odcházeli jsme trochu zklamaní – sama za sebe – místní restaurace klidně ano, ale nebála bych se pozvat i známé food blogery. A tím akci i více roztáhnout po celé ploše, kolem dokola na místě, kde se akce koná.

Jednotlivé restaurace by mohli připravit více netradičních jídel, aby návštěvníkům kuchaři ukázali, co vše se dá uvařit nejen v restauraci i doma. Indická restaurace by na takové akci mohla nabídku čtyř jídel (a všechny s kuřecím masem) proložit jídlem bez masa a jídlem typickým pro Indii 🙂

 

Steak z červené řepy, který mi moc chutnal

Čokoládové brownie 🙂

Na food festival bych se nebála připravit více vegetariánských nebo veganských jídel a něco i z raw stravy a makrobiotiky. Proč? Protože ve svém okolí mám stále mnoho lidí, kteří se těchto jídel stále bojí a myslím, že by nebylo od věci ukázat široké veřejnosti jednoduchou přípravu jídel bez masa a zároveň ukázat, že i vegetariánská a veganská jídla se mohou rozplývat na jazyku 🙂

Limonáda z čerstvých malin 🙂

Úžasné dezerty od Upekla 🙂

Dezerty od upekla opět nezklamaly 🙂